Dacă sună la uşă persoane care pretind că reprezintă autorităţi publice,companii de gaze, apă sau electricitate, fiţi prudenţi! Unul dintre modurile de operare ale hoţilor care fură din locuinţe este asumarea unor calităţi false. Aceşti infractori încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare. Sunt politicoşi şi uneori poartă salopete cu logo-ul companiei, avertizează polițiștii băimăreni.

În 6 noiembrie, poliţiştiiau fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt. Victima, o femeie domiciliată pe bulevardul Independenţei din Baia Mare a declarat că în jurul orei 10.00 a permis accesul în locuinţă a două persoane care au pretins că efectuează verificări la instalaţiile sanitare. Prin distragerea atenţiei cei doi au reuşit să sustragă 1.450 lei dintr-un dulap. Poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Pentru a nu deveni victime, poliţiştii vă recomandă:

– nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă, iar dacă este necesară efectuarea unor lucrări de reparaţii TV, internet, instalaţii sanitare, solicitaţi prezentarea legitimaţiei.

– nu plătiţi astfel de servicii pe loc, ci ulterior lucrărilor, după emiterea unei facturi.

– furnizaţi poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală infracţiune!

Articolul precedentPOLIȚIȘTI CU INIȚIATIVĂ: Treceri pentru pietoni 3D, în Baia Mare
Articolul următor37,5 de milioane de euro aprobați de Guvernul României pentru o investiție privată în Maramureș