În luna februarie 2019, ca urmare a implementării Programului  de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Maramureșau fost încadrateîn muncă 414persoane, dintre care 167 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 104 au peste 45 de ani, 124 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 99 au între 25 și 35 de ani, iar 87 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 254 provin din mediul urban, iar 160 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, urmate de cele cu studii profesionale. Numărul celor cu studii gimnaziale  este de 77, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 42 .

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Maramureș 312 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. AJOFM Maramureș precizează că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în luna februarie 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 756 persoane.

 

Articolul precedentZiua Porţilor Deschise la Jandarmeria Maramureş
Articolul următorMăsuri prezentate pentru stoparea alunecărilor de teren de la Sârbi