“Dacă mâine ai fi în spital și ai avea nevoie de sânge pentru a-ți fi salvată viața, ți-ar plăcea să vină lume multă la donare de sânge?” 

Acesta a fost apelul făcut de Asociația “Părinți salvatori”  privind donarea de sânge, mesaj transmis  locuitorilor din orașul Borșa.
Aceștia au fost așteptați astăzi să doneze sânge fără a mai fi nevoie să se deplaseze în Baia Mare la Centrul de Transfuzie Sanguină, pentru că echipa mobilă s-a deplasat în zonă.
  1.  H
Vasile Vlașin, cel care a coordonat acțiunea a precizat că numărul donatorilor a fost de 50, cu mult peste așteptări.
“Echipa de recoltare a fost în Borșa și față de acțiunea trecută acum au fost cu aproape 20 de persoane mai multe. Au venit inclusiv din Moisei. Data viitoare vor fi 100. Fiecare donator are aceeași valoare pentru noi, însă m-a surprins în mod plăcut faptul că un om de afaceri important, care are foarte multe responsabilități, a găsit timp să vină la donare. Dacă dânsul și-a găsit timp să doneze, oricine poate.” a adăugat  Vasile Vlașin.

Sângele donat va ajunge la  Spitalul Județean din Baia Mare, la persoanele care depind de fiecare picătură, care le dă o șansă la viață.

Articolul precedentSpectacolul ”Petrică și lupul” premiat la Timișoara
Articolul următorO nouă provocare pentru băimărenii pasionați de fotografie