Asociația Elevilor Maramureș trage noi semnale de alarmă vizavi de faptul că profesorii dau prea multe teme pentru acasă. Liderii elevilor au înregistrat zeci de nemulțumiri cu privire la acest aspect, încă neclarificat de nici un ministru.

„Primim mai nou, teme pentru acasă la materii precum religia. Înțelegem să facem exerciții acasă la materii precum matematică sau română, dar ce teme să rezvolvăm la religie?” se întreabă Marius Pop, elev în clasa a IV-a la o școală din Baia Mare.
Cu toate că acestea sunt obositoare și duc la neliniște, îngrijorare și stres, ministrul Educației Ecaterina Andronescu susține că temele fac parte din buna pregătire a copiilor și mai mult aceasta consideră că s-au văzut rezultatele, și la generațiile anterioare.

Ministrul dă vina pe profesori când e vorba de temele pe care le primesc elevii.
„Toți am trecut prin școală și am avut multe exerciții de rezolvat. Nu poți face performanță și nu poți învața matematică fără să faci exerciții. Profesorii nu trebuie să supraîncarce elevii cu teme fără rost și de a avea acele teme absolut necesare pentru fixarea subiectelor predate la clasă” a declarat Ecaterina Andronescu ministrul Educației, pentru Realitatea de Maramureș.
Mesajele elevilor din cadrul asociației nu se vor opri aici în ce privește temele pentru acasă iar dacă în cadrul Operațiunii CUTIA vor fi din nou mesaje de acest gen, acestea vor fi transmise la Ministerul Educației.

Articolul precedentProiectul ”Viitorul memoriei. Înțelegând trecutul pentru un viitor mai bun” a fost implementat și în Sighetu Marmației
Articolul următorAtenție maximă!Hoții sunt cu ochii pe autoturisme