La Cavnic continuă modernizarea infrastructurii și a clădirilor din oraș. În prezent, se lucrează la reabilitarea termică a blocurilor de locuințe.

Blocurile de locuințe din orașul Cavnic vor prinde un alt contur și vor transforma ambianța cenușie a fostului oraș minier într-una nouă și modernă. După îndelungi discuții purtate cu cetățenii, primarul orașului Cavnic a reușit să evidențieze necesitatea implementării unui astfel de proiect în Cavnic. Lucrările de reabilitare termică sunt în plină desfășurare și tot mai mulți cetățeni își arată acum disponibilitatea de a achiesa la acest proiect.

”Ne dorim să fim un oraș modern, un oraș frumos și dacă dorim să fim și un oraș turistic este imperios necesar să refacem și fațada blocurilor de locuințe pentru că ele nu au fost reabilitate dinainte de 1990 și arată într-o stare deplorabilă. Este un proiect început în parteneriat cu asociațiile de locatari, o cotă de finanțare importantă este asigurată de bugetul local prin programul lansat de U.A.T. Cavnic și o cotă de bani este suportată de către asociația de locatari. Aceste blocuri au un contract încheiat între asociație și firmele care le fac, primăria este co-finanțator, banii fiind printr-un program de co-finanțare. Iar nicio plată nu se face la niciun bloc de locuințe. Firma care își asumă reabilitarea trebuie să facă toată investiția din banii lor și la finalizarea investiției, dacă toți cei 16 locatari, care sunt membri în asociație semnează procesul verbal de recepție și sunt mulțumiți de lucrări, se face plata. În caz contrar, atâta se lucrează și se pune la punct până toată lumea este mulțumită. Noi dorim ca aceste blocuri să fie frumoase, utile dar totodată să aducă și un confort sporit cetățenilor. Cum poți dacă nu îi mulțumești pe oameni? Este un proiect în care toată lumea este implicată”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Administrația publică locală din Cavnic și-a propus ca în fiecare an să fie reabilitate minim 5 blocuri din oraș.

 

Articolul precedentLiceul Tehnologic Marmația – Școala antreprenorială a anului 2018
Articolul următorA doua ediție a “Cupei Minerul”