Liceul Tehnologic Marmația a fost premiat recent la Viena ca Școală Anterprenorială a anului 2018. Astăzi în prezența reprezentaților Inspectoratului Școlar Județean, a dascălilor și elevilor precum și a reprezentanților autorităților locale conducerea liceului a prezentat premiul primit.

Cea de-a patra ediție a Premiilor Școala Antreprenorială a Anului a reunit 17 instituții de învățământ din toată Europa, care au fost selectate pentru viziunea inovatoare și rezultatele remarcabile în implementarea programelor de educație antreprenorială.  Liceul Tehnologic Marmația din Sighet a fost singura unitate de învățământ din România care a fost premiată în cadrul acestui eveniment.

”Sunt deosebit de emoționată pentru că ceea ce s-a întâmplat la Viena la festivitățile pe care astăzi le vom disemina, a fost o sursă de mare bucurie pentru mine. Vă multumesc pentru zilele faste în care prin facebook am reușit fiu alături de momente de excepție, de succes deosebit a învățământului maramureșean. Să fii Școala Antreprenorială a Anului 2018, să primești o diplomă de excelență în educație internațională, să fii apreciat atât de elogios în presa internațională, națională și locală nu este de ici, de colo. Cu siguranță este rezultatul muncii unui colectiv didactic de excepție pe care îl felicit și fără îndoială, nu se putea nimic fără implicarea elevilor. Pe lângă distincțiile extraordinare pe care pe care le-ați primit, doamna director vă înmânez pentru colectivul pe care îl conduceți, o diplomă de excelență”, a declarat Ana Moldovan, inspector școlar general.

”Nu m-am așteptat la această diplomă de recunoștință, apreciem. În an centenar nu puteam să venim acasă fără o astfel de distincție, se pare că o să adăugăm încă o diplomă care ne onorează dar în același timp ne responsabilizează. Avem rezultate în spate, avem o serie de proiecte. De exemplu și această sală este născută în urma unui proiect, mai avem în celălalt corp de clădire un atelier de textile. Încet, încet mișcăm lucrurile într-un sens constructiv și facem ca dimensiunea informativă să nu rămână la partea teoretică și să vină într-o zonă palpabilă, reală și practică”, a adăugat Adriana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația.

”Doamna Ona vă felicit pentru ce ați făcut pentru că cei care au lucrat în proiecte știu de fapt unde este grosul muncii. Mă bucur că Adriana a fost cea care a înțeles necesitatea și cu siguranță ați avut parte de tot sprijinul acesteia și mă bucur că de la această școală, din acest oraș și din acest județ încep lucrurile să se miște. Felicit tot colectivul pentru că să știți că un director singur, fără ajutorul profesorilor, nu valoarează extrem de mult așa cum un general nu poate fi foarte victorios dacă armata pe care se bazează nu este cea mai bună”, a mărturisit Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

În cadrul acestui eveniment câțiva elevi au prezentat și o idée de afacere la care ei lucrează dar și un moment artistic.

Articolul precedentCicârlău, Recea și Ocna Șugatag, finalistele Maramureșului
Articolul următorA început reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, la Cavnic