Prin Ordinul prefectului nr. 426/2019 a fost demarată activitatea de identificare, marcare și tăiere a arborilor care în condiții meteorologice nefavorabile se pot prăbuși și pune în pericol desfășurarea circulației rutiere pe drumurile publice din județ.

”Comisia mixtă de verificare a arborilor aflați în pericol iminent de prăbușire, amplasați în zona de protecție a sectoarelor de drumuri publice, a procedat la identificarea și marcarea acestora. Prima acțiune de tăiere a arborilor va avea loc în dimineața zilei de 25 noiembrie pe DN 18, în Pasul Gutâi, pe tronsonul de coborâre spre localitatea Mara”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

 S-a procedat la organizarea activității și luarea de măsuri necesare de către reprezentanții instituțiilor publice și societăților implicate în acțiunea de tăiere. Pentru buna desfășurare a traficului rutier în zonă, recomandăm conducătorilor de autoturisme ca ruta alternativă de deplasare spre Maramureșul Istoric: Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budești – Bîrsana, respectiv Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budești – Ocna Șugatag – Ferești-  Sighetu Marmației. Pentru a evita blocajele în trafic, siguranța conducătorilor auto și a persoanelor din vehiculele care se vor deplasa prin Pasul Gutâi, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Serviciului Poliției Rutiere Maramureș, se va proceda la dirijarea traficului rutier în zona echipelor de intervenție care vor proceda la tăierea arborilor marcați. 

Articolul precedentMinaur a pierdut la Focșani
Articolul următorSocietăţi comerciale din Petrova, Leordina, Ruscova şi Vişeu de Jos verificate de poliţişti