Alertă de gripă, în toată țară. Camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe sunt pline de pacienți. Medicii spun că, de câteva zile, s-a instalat panica printre părinți și își aduc copiii la control pentru a vedea dacă au sau nu gripă. La Spitalul Marie Curie, din Capitală, în ultimele 24 de ore au ajuns aproximativ 300 de copii informează www.realitatea.net

Bilanțul deceselor din cauza gripei a crescut. Virusul a făcut o nouă victimă. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Argeș, care era vaccinat, dar avea și alte afecțiuni. Este deja al treilea deces din acest sezon.

Mii de persoane din toată țara au luat cu asalt camerele de gardă ale spitalelor, din cauza infecțiilor respiratorii. Aglomerație a fost și la Unitatea de Primiri Urgențe de la Institutul Matei Balș, din Capitală. 

Medicii din secţiile aglomerate se aşteaptă ca numărul bolnavilor să crească.

De teamă, mulți părinți își aduc copiii la urgență chiar și pentru o viroză banală, spun medicii. 

Pentru a preveni răspândirea gripei se iau măsuri în toată țara. La Constanța, în toate mijloacele de transport în comun se pulverizează dezinfectant.

Potrivit Centrului Național al Bolilor Transmisibile, până în prezent au fost înregistrate aproximativ 82 de mii de cazuri de infecții respiratorii. În urma testelor de laborator, au fost confirmate 240 de cazuri de gripă. Cele mai multe sunt în Brașov, Cluj, Sibiu, Prahova și București. 

Articolul precedentAtenţionare de călătorie transmisă de MAE pentru românii aflați în Franța
Articolul următorNoi reguli pentru polițiști! În ce condiții vor folosi radarele și body-cam-urile