Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, noul bilanț al infecțiilor cu coronavirus. La nivel național sunt 388 de cazuri noi și încă 17 decese. Încă 12 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate și în județul nostru.

 Cazurile noi înregistrate în Maramureș sunt la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde în urma testării pentru depistarea virusului SARS-COV19, sunt pozitivi alți 12 pacienți internați într-o secție a unității medicale. Cei 12 pacienți infectați cu noul Coronavirus sunt asimptomatici. Ei au fost izolați și mutați în secția de boli infecțioase.

 S-a procedat la curățenia și dezinfecția spațiilor din secția unde au fost internați și izolați inițial cei 12 pacienți. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.  De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecția personalului și pacienților, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus. Potrivit Prefecturii Maramureș sunt vindecate si externate cadrele medicale din spital confirmate anterior.

În ultimele 24 de ore în județul Maramureș au fost verificate peste 1100 persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-a procedat la verificarea respectării măsurilor stabilite în perioada de alertă de către 132 agenți economici. Au fost aplicate, în context, cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 lei pentru încălcarea prevederilor legale. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 76 de maramureșeni, din care 75 au intrat în autoizolare la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

 

Sursa: Realitatea de Maramures