Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a fost prezent astăzi în Sighetu Marmației. Acesta a vizita Casa Memorială Elie Wiesel, unde a susținut și o conferință de presă.

În cadrul acestei întâlniri s-a vorbit despre relația dintre cele două țări, dar și despre prioritățile pe care ambasada le are.

”Elie Wiesel nu mai este dar dumneavoastră prin tot ceea faceți sunteți continuatorul ideilor sale, am văzut asta în mesajele către poporul român, către Guvernul României, la dezvelirea bustului lui Elie Wiesel din București și de aceea ne bucură foarte mult prezența dumneavoastră aici”, a spus Gheorghe Todinca, director Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației

”Mulțumesc excelenței sale domnului ambasador pentru că și-a făcut timp să ajungă la noi, este o mândrie pentru noi și o onoare să avem de față reprezentantul celei mai puternice țări de pe glob și totodată celei mai democratice țări. În aceste momente noi o să vă rugăm să vorbiți dumneavoastră și vă asigur că toți de aici vor fi extrem de atenți și vor prelua ideile dumneavoastră cu mare grijă”, a declarat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

”Eu și colegul meu suntem foarte bucuroși să ne aflăm aici în Sighetu Marmației. Așa cum a spus domnul director am avut ocazia să mai vizitez Sighetul și Casa Memorială Elie Wiesel precum și Maramureșul acum 2 ani, e bine și totodată important că m-am întors în Sighet. Unul dintre motive este că sunt interesat de toată România și încerc să ies cât mai mult din București, să vizitez cât mai multe locuri din țară. Dar Sighetul este important nu numai pentru țară, ci pentru întreaga lume fiind locul în care s-a născut Elie Wiesel”, a mărturisit Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

Nu este prima dată când ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București vine în Sighet. Hans Klemm a vizitat Sighetu Marmației și în urmă cu 2 ani.

 

Articolul precedentExtensia Sighetu Marmației a Universității ”Babeș-Bolyai” a împlinit  20 de ani de la înființare
Articolul următorSărbătoarea mărului din livezile tradiționale ale Maramureșului, la cea de-a VIII-a ediție