Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat în această seară, într-o conferință de presă, că s-au verificat „circa 270.000 de persoane la intrarea în țară în ultimele săptămâni”.

„Dintre cei verificați, peste 228.000 sunt cetățeni români”, a spus Bogdan Despescu.

Despescu a mai spus că după suspendarea curselor aeriene, numărul persoanelor care au intrat în România a căzut semnificativ.

„După suspendarea zborurilor, numărul persoanelor care au intrat a scăzut semnificativ. Ieri au intrat 12.300 cetățeni români și 5.300 cetățeni străini. Au fost verificați și triați pentru evitarea riscurilor”, a detaliat el.

De asemenea, el a dat asigurări că „din 25 martie, MAI, prin Poliția și Jandarmeria Română, verifică în teren respectarea măsurilor dispuse de autorități”.

„Polițiștii au depistat 33.000 persoane care nu au respectat restricționarea circulației. S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei. Au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea acțiunilor de combatere a bolilor. În ultimele 24 de ore, au acționat peste 27.000 angajați ai MAI și circa 3.200 de la Poliția Locală, alături de 900 militari de la Apărare”, a adăugat secretarul de stat.

Totodată, Despescu a mai anunțat că „s-au identificat peste 800 persoane care nu au respectat izolarea sau carantinarea”.

„MAI a inițiat un proiect de OUG pus în procedură de transparență decizională. Amenzile pentru cine nu respectă ordonanțele militare minim 2.000. Pentru persoanele juridice 10.000 – 70.000 de lei. Se pot aplica și alte sancțiuni: confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, suspendarea unor lucrări”, a anunțat Despescu.

”Angajații MAI au sprijinit în toată această perioadă activitățile de transport mărfuri, mai cu seamă. Amenda de 1000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, se mărește la 10.000 de lei”, a anunțat Despescu.

Articolul precedentCoronavirus, Scenariul 4: Cele mai DURE măsuri luate în România în ultimii 30 de ani!
Articolul următorCORONAVIRUS: Au fost confirmate 1815 cazuri în România