Foto arhiva

Ansamblul folcloric Mara al Centrului Cultural Sighetu Marmației va participa la sărbătoarea tradițională Mărțișor, desfășurată în localitățile Kiev și Cernăuți, în perioada 11-15 martie. La acest eveniment Ansamblul folcloric Mara va participa cu 23 de persoane.

La sfârșitul lunii februarie Consiliul Local Sighet a alocat bani pentru această deplasare, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de transport, în sumă de 9500 lei.

”Este o manifestare la care mai participă și alte țări, în principiu Moldova și Bulgaria care vor fi în spectacol cu noi. Este cazarea și masa asigurată de către Institutul Cultural Român și de către Ambasadă și Consulatul General. Cred că este foarte bine să ieșim cu ansamblul din nou în confruntări internaționale. S-au limitat și ei la numărul de locuri, am fi vrut să fie mai mulți dansatori, mai mulți instrumentiști, dar ne-au limitat la 25 de locuri, din cei 25 doi vor fi șoferi iar restul dansatori și instrumentiști. Avem un repertoriu alcătuit din dansuri și un obicei de primăvară din Maramureș, stâna. Spectacolul la Kiev va fi unul mai lung și unul de 30 de minute pentru că la spectacolul respectiv, un fel de spectacol de gală, la care va participa corpul diplomatic acreditat la Kiev. La Cernăuți se ocupă de noi Consulatul General”, a spus Dorel Todea, manager interimar la Centrul Cultural Sighetu Marmației.

Aleșii locali sigheteni și-au exprimat susținerea față de această deplasare și au precizat că acest turneu internațional ar putea fi benefic pentru Ansamblul folcloric Mara.

Articolul precedentReprezentanți ai CJ Maramureș – prezenți la o dezbatere publică pe teme turistice, în Cluj Napoca
Articolul următorFirme amendate fiindcă au neglijat paza obiectivelor și a bunurilor