Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care se deplasează în străinătate în perioada Paștelui, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia acestora «Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019». Materialul conține recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum și un set de informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă.

Cetățenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanţei sau a concediului lor în străinătate consultând «Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019», postat pe pagina web a MAE, la rubrica „Sfaturi de călătorie”, secţiunea „Ghiduri de călătorie” (www.mae.ro), precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cu acest prilej că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe website-ul MAE (www.mae.ro/app_cs ) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicația oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare în cazul în care apar situații speciale în țara în care aceștia se află.

Articolul precedentCampion mondial la Taekwon-do ITF! Alex Ivasuc a cucerit medalia de aur
Articolul următorManifestări de sărbători în Sighetu Marmaţiei! Jandarmii vor supraveghea bunul mers al activităţilor