Drama unui câine poliţist impresionează zeci de mii de români, care au semnat o petiţie pentru a-l salva. Aldo a intrat în greva foamei după ce partenerul său de misiuni s-a pensionat. Câinele este plimbat acum între instituţii. 

Aldo a făcut echipă şase ani cu Gabriel Dobre la poliţia Ţăndărei.

E câine de urmă şi a băgat după gratii mulţi indivizi certaţi cu legea. Recent, partenereul său. s-a pensionat. Agentul a predat câinele superiorilor săi, aşa cum îi cere legea.
Gabriel Dobre, fostul partener al câinelui: A făcut, face şi va face parte din familie. Ca şi copilul meu. Cel mai bun partener care niciodată nu m-a lăsat la greu. Am fost conştient că atunci când ies la pensie acest câine trebuie să-l predau. Dar am crezut că predarea către noul conductor se va face treptat ca acest câine să nu sufere.

Agentul spune că şefii i-au interzis să-l mai vadă pe Aldo. Închis într-o cuşcă de câţiva metri, câinele suferă în tăcere: refuză să mai mănânce şi să colaboreze cu noul său partener.

GABRIEL DOBRE, fostul partener al câinelui: Noi îi spunem refuzul de hrană pentru că cineva dacă îi aruncă carne sau ceva otrăvit cu ceva să nu poată să mănânce de la persoana străină.
DUMITRU COARNĂ, lider sindicat: Câinele, în momentul în care a fost predat de Dobre la IPJ, cântărea 48 de kilograme, astăzi, din câte ştiu eu, cântăreşte 42 sau 43

Articolul precedentSe fac angajări la Spitalul Municipal Sighetu Marmației
Articolul următorVitezomanii surprinşi de aparatura radar – 170 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri în week-end