Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş, în colaborare cu Biroul pentru  Imigrări Maramureş, organizează anual o campanie de informare a angajatorilor care au salariaţi cetăţeni străini non UE sau a celor interesaţi cu privire la condiţiile în care cetaţenii străini non UE pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum şi în ceea ce priveşte drepturile si obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori.

Această campanie se desfaşoară în baza Planului de cooperare operativă pentru depistarea angajaţilor străini ilegali şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României.

”În contextul lipsei forței de muncă pe care toți angajatorii o invocă în momentul de față, în luna august a fost modificat printr-o hotărâre de govern și contingentul privind numărul de cetățeni străini cărora le este permis să lucreze cu autorizație de muncă pe teritoriul României. Când vorbim de cetățeni străini ne referim la cetățeni dinafara spațiului Uniunii Europene. Discuția va fi despre acei angajatori care doresc să angajeze persoane dinafara Uniunii Europene, în special cetățeni aduși din Vietnam, din  India sau din alte țări asiatice, în contextual în care România a semnat mai multe memorandumuri cu acele țări privind această colaborare în privința forței de muncă”, a precizat Mircea Onea, consilier comunicare relații cu publicul ITM Maramureș.

În acest sens, cele două instituţii lansează invitaţia celor interesaţi de această temă să participe la întâlnirea organizată în data de 9 octombrie.

”Inspectoratele teritoriale de muncă în colaborare cu Biroul pentru Imigrări Maramureș organizează o campanile de informare pentru acei angajatori care doresc să angajeze cetățeni străini. Vor fi prezentate legislația aplicabilă, modalitatea de a obține acele autorizații de muncă și se va răspunde la diverse întrebări pe care angajatorii o să le adreseze legat de această activitate” a adăugat Mircea Onea.

Acțiunea va avea loc mâine începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, Baia Mare, str. G. Coşbuc, nr.50.

 

Articolul precedentÎnfrângere dură pentru CSM Sighetu Marmației în meciul cu CSM Galați
Articolul următorSpectacolul ”Petrică și lupul” premiat la Timișoara