Următoarea sesiune de admitere pentru școlile de agenți sau subofițeri ale MAI este în perioada 10 – 21 ianuarie 2019. Înscrierile se pot face până la data de 23 noiembrie 2018, la sediul structurilor de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului pe raza căruia își are domiciliul candidatul.

 

Dintre condițiile specifice pentru admitere, Ministerul Afacerilor Interne amintește că nu mai este prevăzută limită de înălțime, la Poliție și Frontieră  nu mai este prevăzută limită maximă de vârstă, în timp ce la personalul militar – vârsta maximă este de 27 de ani.

 

Pentru Poliție, Frontieră și Jandarmerie  candidații nu trebuie să aibă semne particulare sau tatuaje care nu se acoperă de vestimentație în ținuta de vară. Pentru pompieri, nu este valabilă această regulă. De asemenea candidații trebuie să știe că media generală la purtare din timpul liceului cerută este minim 9.

 

Locurile scoase la concurs în ianuarie 2019 sunt 1.600 pentru Poliția Română, 280 pentru Poliția de Frontieră, 700 pentru Jandarmerie și 300 pentru Pompieri.

 

De anul acesta, proba de evaluare a performanței fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ prevăzut cu 11 obstacole.
Articolul precedentReacții dure după ce un elefant a fost plimbat pe un camion prin Sighetu Marmației pentru a promova un spectacol de circ
Articolul următorLiderii PNL cer demisii din cauza pestei porcine