Foto arhiva

În timpul vizitei sale în Sighetu Marmației, ambasadorul Statelor Unite ale Amercii în București a vorbit despre incidentul din luna august când Casa Memorială Elie Wiesel a fost vandalizată. Hans Klemm a precizat că este un incident regretabil.

 

Casa memorială Elie Wisel fost vandalizată la începutul lunii agust, pe fațada clădirii fiind scrise mesaje antisemite.

 

”Cu câteva luni în urmă, ca și dumneavoastră,  am fost îngrozit de incidentul care a avut loc aici având ca țintă această casă. Am fost de asemenea impresionat de cât de repede primarul și municipalitatea au intervenit pentru a repara prejudiciul creat. Vă mulțumesc și fiți conștienți că aveți un prieten și un partener foarte dedicat în ambasada Statelor Unite ale Americii la București”, a mărturisti Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

 

În urma acestui incident printr-o postare pe pagina oficială de facebook a ambasadei, reprezentanții instituției au spus la acea vreme că mesajele denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a preşedintelui Trump şi a altor lideri reprezintă un atac antisemit impardonabil şi un afront revoltător la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului.
Articolul precedentÎn Ocna Sugatag se pot depune cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței
Articolul următorZiua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, marcată la Colegiul de Arte Baia Mare