Vremea a fost deosebit de rece, geroasa indeosebi dimineata. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 2.6 l/mp la Ocna Sugatag. Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 76 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -10 grade la Targu Lapus si Borsa, – 9 grade la Viseu de Sus, -8 grade la Cavnic, Petrova, Ocna Sugatag -7 grade la Sighetu Marmatiei, si -6 grade in Baia Mare. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 79 cm, la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre – 10 grade la Targu Lapus, -9 grade la Ocna Sugatag si Borsa, – 8 grade la Viseu de Sus si Cavnic, -7 grade in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul DN1C si E58 este umed. Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul acoperit cu un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180 se gaseste depus pe carosabil un strat de zapada framantata ce masoara intre 1 cm si 2 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 22 utilaje si 2 UNIMOG si au raspandit 165 tone sare. De asemenea, pe DN1C si E58 s-a imprastiat o cantitate de 1600 litri clorura de calciu. Cerul este acoperit, ninge, dar cad si precipitatii sub fo0rma de lapovita pe toate sectoarele de drumuri nationale din judet. Vizibilitatea in trafic este buna.
Nivelurile si debitele curusrilor de apa au fost usor variabile si nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarna sunt instalate pe toate cursurile de apa din judet si nu au produs evenimente deosebite. Gheata este prezenta la malurile raului Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Lapus, Cavnic, Sasar si Firiza. Pod de gheata este format pe raul Mara, iar pe cursurile raurilor Iza, Mara, Cosau, Barsau, Cavnic, Firiza si Nistru sunt poduri de gheata cu ochiuri.
Stratul de zapada masoara: 81 cm la Cavnic, 75 cm in Pasul Gutai, 74 cm la Firiza, 58 m la Luhei, 57 cm la Baiut, 51 cm la Coroieni, 41 cm la Grosii Tiblesului, 39 cm in Baia Borsa, 37 cm in Poiana Borsa si la Viseu de Sus, 33 cm la Moisei, 29 cm la Mara si Targu Lapus, 23 cm in Baia Mare, 19 cm la Vf. Iezr, 18 cm la Sighetu Marmatiei si 17 cm la Ocna Sugatag.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -10 grade in Pasul Gutai, -9 grade la Borsa, Cavnic, Viseu de Sus, Petrova, -8 grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag, -7 grade la Sighetu Marmatiei si -6 grade in Baia Mare.
Nu sunt probleme in alimentarea localitatilor din judet cu energie electrica.
Serviciul Judetean de Ambulanta a transportat noaptea trecuta trei persoane fara adapost, care au avut probleme de sanatate din cauza temperaturilor scazute la Unitatea de Primire de Urgenta a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.
Vremea se va incalzi astazi fata de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse va ninge. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari in zona montana inalta viscolind trecator ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, iar cele minime intre -6 si -3 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.
Maine, 10 ianuarie a.c., prognoza meteorlogica prevede ca vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Local va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -8 si -5 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata. In data de 11 ianuarie sunt asteptate ninsori, pe arii extinse, mai ales in cursul noptii.

Articolul precedentSighetenii din cartierul Unirii se plâng că circulă pe întuneric
Articolul următorPericol de avalanșă în zona Creasta Cocoșului