O serie de companii aeriene au anunțat că opresc sau reduc zborurile către China, deoarece țara se luptă pentru a opri răspândirea mortalului coronavirus, informează AFP

China și-a sfătuit cetățenii să amâne călătoriile în străinătate și să anuleze turneele de grup de peste mări, în timp ce mai multe țări și-au îndemnat cetățenii să evite călătoriile în China.

Guvernul italian a declarat că a suspendat toate zborurile dintre Italia și China, adăugând că a fost primul guvern al UE care a făcut acest lucru.

Următoarea listă a companiilor aeriene care au anunțat modificări:

– AirAsia – AirAsia a declarat că interdicția zborurilor din Kota Kinabalu în Malaezia, Bangkok și Phuket în Thailanda către Wuhan, China, a fost prelungită până la sfârșitul lunii februarie.

– Air Austral – Compania aeriană suspendă zborurile între La Reunion și Guangzhou între 8 februarie și 1 martie.

– Air France – Air France a suspendat cele trei zboruri săptămânale către Wuhan pe 24 ianuarie. Acesta a declarat joi că a oprit zborurile obișnuite către Beijing și Shanghai până la 9 februarie, deși a adăugat că va efectua zboruri speciale cu echipaje voluntare pentru a evacua angajații și clienții.

– Air India – Air India a anunțat miercuri că suspendă serviciul pe ruta sa Mumbai-New Delhi-Shanghai începând cu data de 31 ianuarie și până pe 14 februarie. Transportatorul pavilionului a mai spus că va reduce numărul de zboruri de la Delhi la Hong Kong pentru următoarele două săptămâni.

– Air KBZ – Compania aeriană din Myanmar a declarat că va opri zborurile către orașul sudic chinez Guangzhou din 1 februarie.

– Air Madagascar – Compania aeriană a declarat joi că a suspendat zborul o dată pe săptămână între Antananarivo și Guangzhou în februarie, singura sa legătură directă cu China.

– Linii aeriene americane – American Airlines a declarat că va suspenda zborurile de la Los Angeles la Beijing și Shanghai între 9 februarie și 27 martie. Au fost menținute zboruri de la Dallas / Fort Worth la Beijing și Shanghai, a declarat transportatorul american.

– Căile aeriene britanice – British Airways a spus că a suspendat toate zborurile către și dinspre China continentală. Compania aeriană zboară zilnic de la aeroportul Heathrow din Londra către Shanghai și Beijing. Compania aeriană a spus că a luat măsura în urma sfaturilor guvernului britanic împotriva călătoriilor esențiale, în afară de China.

– Cathay Pacific – Transportatorul cu sediul din Hong Kong a declarat că va reduce progresiv capacitatea cu 50 la sută sau mai mult pe rutele sale către China continentală, de joi până la sfârșitul lunii martie. Reducerea vizează atât Cathay Pacific, cât și filiala sa Cathay Dragon.

– Delta – Delta Air Lines a declarat că reduce la jumătate numărul zborurilor săptămânale care leagă SUA și China, din cauza „cererii clienților reduse semnificativ” – de la 42 la aproximativ 21 pe săptămână. Noul program va fi în vigoare în perioada 6 februarie – 30 aprilie.

– Aer egiptean – EgyptAir a declarat joi că va suspenda zborurile către Hangzhou din februarie și cele către alte orașe principale, cum ar fi Beijing și Guangzhou, până pe 4 februarie.

– EL AL – Compania aeriană israeliană a declarat joi că își suspendă zborurile către Beijing până la 25 martie. Zborurile către alte destinații chineze continuă.

– Finnair – Finnair, care oferă multe conexiuni între Europa și Asia, a declarat că va suspenda unele zboruri începând cu 5 februarie până în cea mai mare parte a lunii martie, după ce călătoria în grup din China a fost oprită. Pentru moment, va continua zborurile zilnice către Beijing și Shanghai, două zboruri zilnice către Hong Kong și două zboruri pe săptămână către Guangzhou.

– IndiGo – Cea mai mare companie aeriană din India, IndiGo, a anunțat că va suspenda zborurile între Delhi și Chengdu (China) de la 1 februarie până la 20 februarie. IndiGo a mai spus că vor suspenda zborurile Bangalore-Hong Kong începând cu 1 februarie. Ei au adăugat că, deocamdată, vor continua să opereze zborul Kolkata – Guangzhou și să monitorizeze îndeaproape situația.

– Iberia – Iberia a anunțat suspendarea zborului său către Shanghai, singurul zbor pe care îl au către China, începând de vineri.

– Kazahstan – Kazahstan spune că va opri toate legăturile de transport cu China, începând cu transportul rutier la 1 februarie și zborurile începând cu 3 februarie.

– KLM – KLM spune că suspendă toate zborurile către China până la sfârșitul weekendului. „Zborurile care pleacă din Amsterdam duminică, 2 februarie, sunt planificate să ofere cât mai mulți clienți șansa de a călători de la Beijing și Shanghai înapoi la Amsterdam”, a declarat KLM, citat de radiodifuzorul public NOS.

– Leu de aer – Lion Air Group, cel mai mare transportor din Asia de Sud-Est, după mărimea flotei, a declarat miercuri că va opri toate zborurile spre și dinspre China. Suspendarea, care afectează rutele către 15 orașe chineze diferite, produce efecte de la 1 februarie până la o notificare ulterioară. Indonezia atrage peste un milion de turiști chinezi anual și găzduiește zeci de mii de lucrători invitați.

– Lufthansa – Transportatorul german de pavilion Lufthansa anulează zborurile către China continentală până pe 9 februarie. Grupul Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, a declarat că decizia se aplică și zborurilor administrate de filialele sale Swiss și Austrian Airlines. Grupul Lufthansa operează în mod normal 73 de conexiuni către și dinspre China continentală pe săptămână, în principal la Beijing și Shanghai.

– Myanmar Airways International – MAI a anunțat o suspendare începând de vineri pentru zborurile charter în 10 orașe chineze și permitea pasagerilor rezervați în serviciul său regulat la Guangzhou să își schimbe planurile de călătorie fără taxe.

– Myanmar National Airlines – MNA a declarat că va opri zborurile către Hong Kong și Chengdu începând de sâmbătă.

– Royal Air Maroc – Compania aeriană națională marocană Royal Air Maroc a anunțat că va suspenda începând de vineri zborurile sale de la Casablanca la Beijing, în timp ce cererea a scăzut. Link-ul urmează să reia pe 29 februarie.

– Companii aeriene scandinave – SAS a anunțat că oprește zborurile directe către Beijing și Shanghai de vineri până pe 9 februarie. Serviciul către Hong Kong este continuat, deși pasagerilor li se oferă oportunități de anulare sau rezervare.

– Singapore Airlines – Singapore Airlines a anunțat că aceasta și filiala SilkAir vor anula unele zboruri pe rutele selectate către mai multe orașe chineze importante „datorită scării tot mai mari a noului focar de coronavirus”.

– Companii aeriene SkyUp – Compania aeriană ieftină ucraineană a declarat că va opri serviciile de charter către insula stațiune din Hainan din China până pe 28 martie.

– Companii aeriene turcești – Turkish Airlines a declarat că a suspendat zborurile către patru destinații chineze – Beijing, Guangzhou, Shanghai și Xian – până pe 9 februarie.

– Companiile aeriene internaționale din Ucraina – UIA a spus că va opri serviciile către Hainan până pe 24 februarie.

– Liniile aeriene Unite – Transportatorul american United Airlines a declarat că își va retrage serviciile către China din Statele Unite, având în vedere cererea redusă, ca urmare a unui avertisment de călătorie din SUA, prin care a cerut americanilor să reconsidere călătoriile neesențiale. După ce a anunțat mai devreme reduceri ale numărului de zboruri către Beijing, Hong Kong și Shanghai între 1 februarie și 8 februarie, joi a anunțat începând cu 9 februarie, însă 28 martie va reduce numărul zborurilor zilnice de la 12 la patru.

– Urals Airlines – Compania Urals Airlines din Rusia, care a suspendat deja zborurile către mai multe destinații din China, a declarat, miercuri, că a tăiat anumite servicii către Europa populare în rândul turiștilor chinezi, inclusiv Parisul și Roma, din cauza focarului.

Articolul precedentUnul din blocurile de locuințe sociale din zona Fucs este gata dar încă nu poate fi dat în folosință
Articolul următorStewardesa suspectă de coronavirus a fost externată de medici! Acesta se va întoarce în Vietnam la locul de muncă