Corul Bisericii greco-catolice Cristos Rege din Sighetu Marmației organizează concertul de Florii dedicat celor 7 episcopi greco-catolici morți în faimă de martiri care vor fi beatificați de Papa Francisc la Blaj în 2 iunie.

Concertul va avea loc duminică, 21 aprilie, pe celularul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței.

”Este o tradiție destul de veche, de peste 18 ani ca în duminica Floriilor, corul bisericii noastre, a parohiei greco-catolice din Sighet să susțină un concert la Memorial. Și în acest an, acest eveniment este legat de episcopii greco-catolici care pe data de 2 iunie la Blaj vor fi beatificați de Papa Francisc, de aceea întregul concert din acest an este în memoria lor, pentru mărturia lor de credință și pentru tot ceea ce ei au făcut pentru ca biserica noastră greco-catolică să arate apartenența ei la biserica universală. Concertul va fi susținut de corul bisericii noastre împreună cu biografiile episcopilor care vor fi prezentați între pricesne pentru ca lumea să îi cunoască pe acești episcopi care din 2 iunie vor fi numiți fericiți”, a precizat Vasile Florea, preot greco-catolic.

Sighetenii sunt invitați să participe la acest concert iar intrarea la eveniment este liberă.

„Participarea este absolut gratuită și sunt invitate toate acele persoane care dispun de timp dumincă de la ora 19:00 să participe la acest concert pentru a se pregăti și pentru sărbătoarea pascală deoarece pentru noi, biserica greco-catolică ca și pentru biserica ortodoxă urmează săptămâna mare, o săptămână în care medităm tocmai la patimile răscumpărătoare ale lui Cristos, or acest concert ne ajută să ne predispunem sufletește și pentru a trăi la o intensitate mai profundă acest timp al săpătmânii mari”, a adăugat preotul Vasile Florea.

 

Articolul precedentAlţi bani, alte manifestări în Baia Mare
Articolul următorCS Minaur II termină sezonul pe locul IV