Un utilaj cu care era transportat ilegal material lemnos a fost depistat de poliţiştii maramureşeni.

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că persoane necunoscute au tăiat ilegal mai mulţi arbori din locul denumit Paltin – dosul Noşii, de pe raza comunei Bistra.

La faţa locului poliţiştii, însoţiţi de un reprezentant al Ocolului Silvic Poieni, au depistat mai multe lemne de esenţă mobil, proaspăt fasonate. De asemenea, pe drumul forestier a fost depistat un utilaj care transporta cinci bucăţi de lemn, de esenţă molid.

„Conducătorul auto, bărbat de 38 de ani, nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.Astfel, poliţiştii au dispus indisponibilizarea celor peste 17 mc material lemnos depistat, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.” a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Poliţiei Maramureş.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerii acestora la răspundere.

Articolul precedentVizită sindicală internațională la Consiliul Județean Maramureș
Articolul următorMaramureșean reţinut de poliţişti pentru 24 de ore după ce a agresat 3 tineri