Maramureșeni au fost atenționați să rămână în case printr-un mesaj de avertizare de tip „Alertă extremă”. Serviciul Ro alert a trimis sâmbătă populației astfel de mesaje, somând cetățenii să rămână, pe cât posibil, în case pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Raed Arafat a precizat că aceste mesaje au fost emise prin Ro-alert ca să reamintească oamenilor situaţia în care ne aflăm, chiar dacă nu este o situaţie critică, dar că prevenirea rămâne linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli.

„Rămâneți în casă, pe cât posibil! Evitați contactul direct sau apropiat cu alte persoane! Mențineți distanța de minimum 2 m față de ceilalți! Nu atingeți suprafețe pe care au pus mâna și alte persoane! Feriți-vă de zone aglomerate! Spălai-vă pe mâini cât mai des posibil! Nu vă atingeți cu mâinile fața, nasul, gura sau ochii! Asigurați-vă că regulile sunt respectate și de vârstnici! Ei sunt cei mai predispuși îmbolnăvirii!”, este mesajul emis de Ro-Alert.

 

Articolul precedentÎncepând din această seară circulația se poate face doar cu o declarație pe propria răspundere
Articolul următorAngajatorii trebuie să-și protejeze salariații și afacerile și să apeleze, la nevoie, la șomajul tehnic suportat de stat