Biserica greco-catolică “Cristos Regele Universului“ din Sighetu Marmației își va sărbători în această duminică hramul. La această sărbătoare a bisericii sunt așteptați credincioși și preoți din Sighet, dar și din satele învecinate.

Biserica greco-catolică “Cristos Regele Universului“ din Sighetu Marmației devine neîncăpătoare în fiecare an pentru numărul mare de credincioși care iau parte la hram.

”Pe data de 24 noiembrie va avea sărbătoarea hramului și încercăm să pregătim spațiul sacru printr-o curățenie mai temeinică, printr-o disponibilitate de a înfrumuseța puțin acest spațiu prin bunăvoința credincioșilor noștri pentru ca acest moment să fie simțit cu adevărat ca sărbătoare și din punct de vedere al spațiului bisericii”, a spus preotul Vasile Florea.

La liturghia solemnă a hramului vor participa, ca în fiecare an, mai mulți preoți.

”Liturghia solemnă a hramului va fi începând cu ora 11:00 și invităm la aceasta pe toți aceia care vreau să se alăture bucuriei sărbătorii noastre. Va fi o liturghie la care vor participa mai mulți preoți, atât din protopopiatul nostru greco-catolic de Sighet cât și din alte părți. Va fi o liturghie în care să putem să ne bucurpm că noi îl avem pe Cristos Rege ca și ocrotitor al parohiei noastre, un Cristos care se lasă proclamat rege doar în momentul în care este pe cruce și care ne arată că regalitatea lui implică disponibilitatea de a se sacrifica”, a adăugat preotul Vasile Florea.

Semnificația acestei celebrări este una specială fiind instituită în anul 1925 de către Papa Pius al 11-lea, în 11 noiembrie.  Biserica greco -catolică din Sighet este printre puținele lăcașe de cult care au acest hram.

Articolul precedentCum va fi vremea în Maramureș
Articolul următorMinaur a pierdut la Focșani