În perioada 24-26 mai Sighetu Marmației găzduiește festivalul național de dans ” Împreună pentru viitor”. Organizatorul acestui eveniment este Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighet în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Concursul va avea loc sâmbătă la Casa de petrecere a moroșenilor din Oncești cu participarea mai multor grupuri de copii, dar și a unor invitați speciali.

”Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației participă ca organizator principal împreună cu Inspectoratul Școlar deoarece sunt câștigători ani la rând ai acestui concurs național de dans. Ne mândrim cu acest lucru și suntem onorați să avem printre noi pe baroneasa Emma Nicholson care este fondatorul Asociației  Children’s High Level Group. Acest festival presupune participarea a 8 regiuni din țară câștigătoare ale concursului regional de dans și participarea mai multor invitați cu secvențe de dans tradițional și dans modern din diferite zone”, a spus Cristina Buda, inspector școlar pentru învățământul special.

”Festivalul este realizat pe două secțiuni, dans modern și dans tradițional. Copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă în calitate de beneficiari, împreună cu voluntari din diverse școli din Sighet și din împrejurimi au participat la șapte ediții în care au reprezentat cu mândrie Maramureșul istoric. În calitate de voluntari, anul acesta lucrăm împreună cu Liceul Tehnologic Forestier și atunci perechea este CSEI Sighet și Liceul Tehnologic Forestier pentru dans tradițional”, a precizat Oresia Marfici, director Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației.

Vor primi diplome, medalii și premii toți participanții la acest festival. Acest eveniment se bucură de susținerea autorităților locale și județene.

Articolul precedentHandbaliștii de la CS Minaur înving CSM Bacău și termină sezonul pe locul IX
Articolul următorDeținătorii de detectoare de metale preveniți de polițiști