Poliția și procurorii germani din Berlin anchetează o asistentă acuzată că a otrăvit cinci copii prematuri cu morfină la un spital, informează cnn. Asistenta este cercetată pentru cinci acuzații de tentativă de omor și vătămare corporală gravă. Toți bebelușii au supraviețuit și poliția a spus că nu se așteaptă la alte probleme de sănătate.

Cinci copii prematuri de la Spitalul Universitar din Ulm din sudul Germaniei, cu vârste cuprinse între o zi și o lună, au început brusc să întâmpine dificultăți de respirație, în dimineața zilei de 20 decembrie a anului trecut, au declarat autoritățile într-un comunicat. Spitalul a alertat poliția locală după ce reziduurile de morfină au fost găsite în probele de urină ale bebelușilor.
 
În urma cercetărilor efectuate de către polițiști,aceștia au confirmat joi, într-o conferință de presă, că au găsit o seringă care conține lapte matern printre bunurile asistentei. Poliția și procurorul au confirmat, de asemenea, că testarea medico-legală a arătat că seringa a fost prelucrată cu morfină.
 
Christof Lehr, procurorul șef al Ulmului, a declarat joi că asistenta neagă că le-a dat morfină bebelușilor. Nu a fost clar imediat dacă morfina a făcut parte din planul de tratament al bebelușilor.
„În primele ore ale dimineții de 20 decembrie 2019, cinci bebeluși prematuri internați la Clinica de Medicină Pediatrică și Adolescentă din Ulm au suferit aproape simultan de probleme de respirație care pot pune viața în pericol. Din fericire, grație intervenției imediate a personalului spitalului, bebelușii nu au rămas cu sechele conform evaluărilor medicale actuale „, au declarat autoritățile investigatoare într-un comunicat.
 
Articolul precedentVictor Costache, ministrul sănătății și Horațiu Moldovan, secretar de stat, continuă să lucreze ca medici la două spitale private și după ce au ajuns în funcții de demnitate publică
Articolul următorFiliala Județeană Maramureș a Asociației Comunelor din România a convocat Adunarea Generală la Palatul Administrativ