Sursa foto: transilvania24.ro

Ca urmare a precipitaților abundente  din luna mai care au produs inundații în mai multe localități din județ, cu afectarea unor surse individuale de aprovizionare cu apă potabilă pentru populație, fântâni particulare sau publice, precum și creșterea turbidităților pe majoritatea cursurilor de apă utilizate ca apă brută în procesul de potabilizare, populația este atenționată să nu utilizeze apa din fântânile inundate întrucât acestea necesită să fie asanate și dezinfectate.

Primăria Sighetu Marmației informează că pentru populația afectată se va asigura apă potabilă numai din surse verificate și care corespund parametrilor de potabilitate prevăzuți de legislația în vigoare.

Pentru dezinfecția fântânilor se eavcuează complet apa din fântâna inundată, se curăță prețeii și fundul fântânii, se repară diferitele defecțiuni legate de construcție, se așteaptă refacerea nivelului obișnuit al apei din fântână, se face dezinfecția fântânii introducându-se substanțe dezinfectante. Se lasă 24 de ore, după care se scoate apă din fântână până când nu mai are gust și miros.

Articolul precedentSe actualizează contracte din cauza ordonanței 114/2018
Articolul următorFC Suciu de Sus – campioana Maramureșului la Under 19 – va întâlni pe propriul teren echipa numărul 1 la această categorie de vârstă din Bihor