Sursa foto: facebooj

În Sighetu Marmației Ziua mondială a inimii a fost marcată prin organizarea unei noi ediții a evenimentului Promenada inimilor, prin care se dorește încurajarea populației să facă mișcare ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare.

 Anul acesta participanții au avut de parcurs un traseu de aproximativ 3 km, începând de la intrarea pe strada Mihai Eminescu. Sighetenii care au luat parte la această acțiune au făcut mișcare, și-au măsurat tensiunea, glicemia, colesterolul și au  putut să ceră sfaturi de la medicii aflați în parcul Grădina Morii cu acest prilej.

Evenimentul a fost organizat de cluburile Rotary Sighet și Rotary Sighet Voievodal. Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii a fost implementat în peste 10 ţări europene, “Promenada inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

 

Articolul precedentE nevoie de bani pentru naveta dascălilor din Sighetu Marmației
Articolul următorAu început înscrierile pentru examenul de admitere la Şcolile de Agenţi de Poliţie, sesiunea ianuarie 2019