Cu ocazia sărbătoririi a 167 de ani de la nașterea ctitorului Marii Uniri, dr. Vasile Lucaciu, în Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare a avut loc lansarea lucrării ”Instituțiuni filosofice”. Este structurată în 3 volume: ”Logica”, ”Metafizica” și ”Filozofia morală”.

Cartea a apărut cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale în Programul Cultural România Centenar prin Consiliul Județean Maramureș, în cadrul proiectului Maramureșul și Marea Unire, al Ansambului Folcloric Național Transilvania.

”Sărbătorim astăzi 167 de ani de la nașterea marelui Vasile Lucaciu. Sigur, cum poți să sărbătorești decât lansând o carte, o operă filozofică monumentală: Instituțiuni filosofice. 3 volume: Logica, Metafizia și Filozofia morală. Marele filozof Constantin Noica spunea despre Vasile Lucaciu că este unul dintre cei mai mari filozofi români neotomiști. La fel, aceleași afirmații le face și distinsul academician Alexandru Surdu, un prieten al Maramureșului”, a spus prof. univ. dr. PETRU DUNCA, Școala Doctorală de Științe Umaniste, domeniul Filosofie.

Articolul precedentGirofaruri pentru salvamontiștii din Maramureș
Articolul următorE nevoie de reparații la sălile de sport din Sighetu Marmației