Sighetu Marmației a găzduit întâlnirea bilaterală dintre guvernele României și Ucrainei. Primarul Horia Scubli a precizat că această întâlnire a avut loc în oraș și datorită faptului că aici este liceul uncrainean ”Taras Șevcenko”.

Adminsitrația locală sigheteană a anunțat că de curând a fost rezolvată și una dintre problemele Licelui ”Taras Șevcenko”, în ceea ce privește împărțirea spațiului cu Clubul Școlar Sportiv.

”Întâlnirea are loc în Sighetu Marmației pentru că pentru ucraineni Sighetul este un punct extrem de important aici găsindu-se Liceul ucrainean Taras Șevcenko. Aș vrea să combat anumite zvonuri, lumea este prezentă aici pentru că după cum știați Liceul Taras Șevcenko este împărțit în mod egal cu Clubul Școlar Sportiv. Nici Clubul Școlar Sportiv nu avea un loc favorabil acolo așa că am ofertit Clubului Sportiv Școala nr. 6, de la Cămara, vor avea unde să își depună depozite și birouri, au o curte spațioasă unde o să își facă un teren de fotbal și își va desfășura activitatea la Campusul de la Liceul Forestier. Liceul Pedagogic Taras Șevcenko rămâne singur în toată școala și poate în felul acesta să își facă diverse investiții, lucrurile s-au rezolvat”, a declarat Horia Scubli, primarul municipiul Sighetu Marmației.

Edilul local a mărturisit că această problemă a fost rezolvată cu sprijinul ministrului Educației.

”Am avut un ajutor extrem de prețios din partea doamnei ministru Andronescu care a fost alături de noi, ne-a dat soluții, ne-a trimis corpul juridic care să ne ajute, ne-a trimis consilierul personal al dânsei la Sighet și împreună am reușit să rezolvăm această problemă care trena de peste 12 ani. Cred că este o dreptate care se face și Clubului Școlar Sportiv pentru că îi oferim o sală de sport și nu o sală de clasă dar și Liceului Pedagogic Taras Șevcenko care are nevoie mai mult ca oricând de un spațiu adecvat activității pe care o desfășoară”, a adăugat Horia Scubli.

Primarul Horia Scubli a mai precizat că dorește să inițieze o hotărâre de Consiliu Local prin care sala polivalentă să fie dată în administrare Clubului Sportiv Școlar.

Articolul precedentÎN SCOP CARITABIL: Sighetenii sunt invitați să cumpere tablouri realizate de copii
Articolul următorComisia mixtă interguvernamentală ucrainiano-română, vizită în Maramureș