Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut trei cetățeni din Gambia care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

În ziua de 25 iunie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în baza informaţiilor primite de la autorităţile de frontieră ucrainene cu privire la faptul că mai multe persoane de origine afro-asiatică au fost observate pe teritoriul ucrainean în apropierea frontierei.

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Falcău, jud. Suceava, trei cetățeni străini. Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste cuprinse între 22 ani şi 26 de ani, provin din Gambia si au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin pădure, pe lângă albia părăului Falcău.

Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că au trecut ilegal frontiera în România, cu scopul de a ajunge în Bucureşti.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei trei cetățeni din Gambia au fost predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

 

Articolul precedentCamera de Comerț și Industrie Maramureș în parteneriat cu ITM Maramureș organizează o nouă ediție a acțiunii ”CAFENEAUA OAMENILOR DE AFACERI”.
Articolul următorSuspectul în cazul fetiței de cinci ani violată și ucisă acum mai bine de un an în Baia Mare a fost reținut