Duminica, 17 noiembrie, Ediția de toamnă 2019 a Târgului de Turism al României își închide porțile după patru zile pline, în care vizitatorii pasionați de călătorii sau doritori să descopere frumusețile României au putut să afle care sunt destinațiile turistice de top din țara noastră și ce au acestea de oferit.

Eforturile de creștere a atractivității turistice a Maramureșului nu au ramas nerăsplatite.

Ca în fiecare an, standul județului Maramureș a fost fruntaș în preferințele vizitatorilor, atrași de ospitalitatea gazdelor, folclorul moroșenesc, demonstrațiile de meșteșuguri tradiționale, dar și de mirosul bucatelor îmbietoare.

Reproducerea fidelă a decorului specific maramureșean din cadrul standului a fost posibilă cu sprijinul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în timp ce responsabil pentru bucatele tradiționale de excepție a fost Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Standul Maramureșului s-a bucurat și de prezența rapsodului Grigore Leșe, care și-a luat în serios rolul de promoter al județului și le-a vorbit cu multă dăruire celor prezenți despre cele patru Țări ale Maramureșului.

Pe întreg parcursul evenimentului au fost împărțite sute de materiale de promovare a celor patru țări ale județului și a obiectivelor turistice regăsite aici, mulți dintre cei prezenți declarându-se convinși să viziteze Maramureșul în viitorul apropiat. Structurile de primire turistice din județ îi așteaptă cu pachete speciale și promit experiențe tradiționale și autentice de neuitat, care însă nu fac rabat de la calitate.

Articolul precedentProiectului cultural-artistic “TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE” ediția a III-a, s-a deschis cu un spectacol al tinerelor talente
Articolul următorDoi cetățeni ucraineni cercetați pentru contrabandă și peste 19.200 de pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord