În Sala de spectacole a Centrului Cultural Sighet a avut loc deschidrea proiectului cultural-artistic “TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE”- ediția a III-a, ce se desfășoară în perioada 14 noiembrie- 1 Decembrie 2019. Proiectul cuprinde evenimente artistice prin care organizatorii militează pentru păstrarea și transmiterea valorilor creației populare din Maramureșul voievodal.

În deschidere au vorbit despre cântecele populare  ca  realitate vie, prin care se manifestă spiritul de creație artistică al maramureșeanului, prof.dr. Ioan Dorel Todea și prof. Ioan Tivadar. Cei doi au subliniat rolul Centrului Cultural-al Școlii de artă “Gheorghe Chivu”, în păstrarea acestor valori, în educarea elevilor în spiritul creațiilor autentice, pentru a transmite din generație în generație cântecul, costumul, dansul, datinile și obiceiurile strămoșești.

A urmat un recital  de cântece populare prezentat de  cei mai talentați elevi ai Școlii de artă “Gheorghe Chivu”, intitulat VLĂSTARE ALE CÂNTECULUI MARAMUREȘEAN. Toți interpreții sunt câștigători a unor premii importante pe plan județean, național și internațional. Au cântat pe scenă elevii pregătiți de profesorii: Marius Iusco,Viorel Bledea, Ioan Dunca și  Anuța Zubașcu.

Spectatorii au răsplătit cu aplauze tinerele talente pentru interpretarea artistică, repertoriul abordat, pentru costumul autentic cât și pentru ținuta scenică.

Săptămâna viitoarea va avea loc concursul de interpretare a cântecului popular VIOREL COSTIN și un spectacol de gală oferit de Ansamblul Folcloric MARA la 51de ani de activitate artistică! Proiectul se va încheia cu evenimentele artistice dedicate Zilei Naționale a României.

 

 

 

Articolul precedentO nouă captură de ţigări de contrabandă
Articolul următorJudețul Maramureș – în topul destinațiilor turistice apreciate de vizitatorii TTR, ediția de toamnă 2019