Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au indisponibilizat ieri o autoutilitară care transporta ţigări în valoare de peste 230.000 de lei, după o urmărire pe drumul public din localitatea Mara.

În jurul orei 17.00, poliţiştii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare care se deplasa pe DN18, în localitatea Mara, având direcţia de deplasare dinspre Sighetu Marmaţiei spre Baia Mare.

”Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, astfel că poliţiştii au trecut în urmărirea acestuia. În centrul localităţii şoferul a abandonat autovehiculul şi a fugit, reuşind să scape de urmăritori într-o zonă cu vegetație densă în apropierea râului Mara. În compartimentul transport marfă a autoutilitarei  poliţiştii au descoperit 29 de colete învelite cu bandă adezivă de culoare verde, legate cu sfoară, iar în urma examinării conţinului acestora a fost identificată cantitatea de 21.500 pachete ţigări diferite mărci. Autoutilitara în valoare de 5000 lei a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei Municipiului Sighetu-Marmaţiei”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi pentru identificarea persoanelor participante la activitatea infracţională.

Articolul precedentCeremonial militar și religios dedicat aniversării Centenarului Jandarmeriei Ardelene
Articolul următorServiciul Județean Anticorupție Maramureș: Acțiune de prevenire adresată cetățenilor din zonele turistice