Peste 1500 de persoane au fost verificate de structurile de ordine publică, în cadrul acţiunilor de control al respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate peste 130 de încălcări ale normelor legale.

Peste 170 de efective ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 15 acţiuni punctuale la care au participat poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, fiind vizate 173 de obiective de interes de genul localurilor publice sau mijloace de transport public în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 28.770 de lei.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş precum și ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, desfăşoară zilnic în sistem integrat activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentMaramureş: Acţiuni pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane
Articolul următor100% TU DECIZI! Tinel Gheorghe, fanul Elenei Udrea