Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, intensifică în această perioadă acţiunile pentru combaterea activităţilor ilicite în activitatea operatorilor economici autorizaţi pentru a efectua operaţiuni de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Utilizarea şi aplicarea acestor substanţe chimice, fără respectarea normelor tehnice şi a instalaţiilor aferente este deosebit de periculoasă deoarece degajă în contact cu aerul gaze toxice, cu efect letal pentru oameni şi animale, acestea fiind totodată şi extrem de inflamabile.

Primele controale au fost desfăşurate de poliţişti ieri, 26 noiembrie, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Maramureş şi a Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

IPJ Maramureș:

”În urma verificărilor efectuate la sediile a trei societăţi comerciale, a fost depistat, într-un recipient din plastic de 1 litru, un produs periculos folosit pentru deparazitarea animalelor, care avea termenul de valabilitate expirat din 2006. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”.

Activităţile, care vor continua şi în perioada următoare, au ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor, a protejării vieţii şi sănătăţii populaţiei şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

Articolul precedent9 familii din Ieud vor sărbători nunta de aur
Articolul următorSFATURI DE LA POLIȚIȘTI: Ce faci dacă ai devenit victimă a violenței în familie?