Un maramureșean a fost reținut de polițiștii rutieri bihoreni după ce a fost depistat în trafic, în Oradea, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive. Polițiștii i-au întocmit dosar penal.

 

 

În urma unei sesizări primită vineri după-amiază, de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 privind comportamentul haotic în trafic al conducătorului unui autoturism, polițiștii Biroul Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani din comuna Suciu de Sus, județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Clujului din municipiul Oradea, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obținut la testarea rapidă de drog.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul de 30 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

 

Sursa: Realitatea de Bihor