Azi-noapte poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Ocna Şugatag au surprins în flagrant patru bărbaţi, în timp ce transportau cu autoturismul două exemplare de interes cinegetic, din specia căprior.

Autoturismul a fost oprit pentru verificări în jurul orei 00.10, de către patrula de ordine şi siguranţă publică, care efectua activităţi pe raza localităţii Bârsana. La volan a fost identificat un bărbat de 48 de ani, din localitate, iar în calitate de pasageri se aflau alţi trei bărbaţi, din Sighetu Marmaţiei, Bârsana şi Coştiui.

”În urma controlului efectuat poliţiştii au găsit în autoturism mai multe arme de vânătoare, muniţia aferentă acestora precum şi doi căpriori împuşcaţi.Au fost sesizaţi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Verificările efectuate de aceştia au relevat că cei patru bărbaţi, deţinători de arme de vânătoare, ar fi participat la o partidă de vânătoare autorizată pentru alte specii de vânat şi ar fi vânat căpriorii ilegal. Cele patru  arme de vânătoare şi cartuşele aferente au fost ridicate în vederea efectuării unei constatări tehnico-științifice criminalistice. De asemenea, autoturismul folosit la comiterea infracţiunii a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Sighetu Marmaţiei, iar cele două exemplare din specia căprior au fost ridicate şi urmează a fi predate Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Maramureş”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic.

 

Articolul precedentServiciul de Paşapoarte din Maramureş nu mai are date disponibile pentru programări în iulie şi august
Articolul următorIndicatoare stradale noi în Baia Mare