Ca în fiecare an, în lunile iulie şi august aglomeraţia la ghişeele serviciului de Paşapoarte este la ordinea zilei. Zeci de maramureşeni aşteaptă la rând cu programare, alţii află doar acum la faţa locului fiindcă au probleme cu paşaportul, că preschimbarea se face din timp cu programare online.

Mai mulţi români întorşi din străinătate se plâng zilele acestea că nu-şi pot depune cererile pentru preschimbarea paşaportului fie din cauză că nu ştiau de schimbarea metodei, adică programarea online, fie că nu mai sunt date disponibile pentru depunere decât după 31 august.

Domnule, am venit aici şi mi-au spus că trebuie să am programare online. Bine, am intrat pe siteul lor epasapoarte.ro şi până am reuşit să mă lămuresc ce şi cum, am constatat că doar în 31 august mai este loc pentru programare la depunere. Eu am cumpărate biletele de avion pentru întoarcere în Franţa pe 25 august. Ce fac? Am zis că plătesc taxă de urgenţă, fac orice. Nimeni nimic. Suntem disperaţi. Din Franţa noi nu ştiam de modificările astea”, declară un cetăţean revoltat la unul din rândurile de la Paşapoarte.

Din verificările siteului de programare online pentru depunerea actelor rezultă că la oficiul din Baia Mare, prima dată încă disponibilă e 3 septembrie, în Sighet 17 septembrie, Borşa 30 august.

Direcția Generală de Pașapoarte a implementat la nivel național, încă de anul trecut, platforma de programare online www.epasapoarte.ro în vederea programării și depunerii cererilor pentru eliberarea documentului de călătorie. În acest context, platforma de programare existentă pentru eliberarea pașaportului simplu temporar și pașaportului simplu electronic pe vechiul site al instituției, www.prefecturamaramures.ro a fost închisă. Pe platforma națională au fost implementate și vor fi operaționale inclusiv ”câmpurile” pentru programarea și depunerea cererilor de eliberare a pașaportului la punctele din municipiul Sighetu Marmației și orașul Borșa.

Articolul precedentPeste 380 de locuri de muncă vacante în Maramureş
Articolul următorMaramureșeni prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce transportau cu autoturismul doi căpriori vânaţi ilegal