Pentru că defecţiunile tehnice ale autoturismelor pot contribui la producerea unor accidente rutiere, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna au organizat ieri o acţiune împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş.

Între orele 09.00 – 14.00 au fost supravegheate mai multe artere de circulaţie de pe raza de competenţă şi au fost oprite pentru verificări 25 de autoturisme. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancţiun contravenţionale şi au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.

IPJ Maramureș:

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafi, să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Articolul precedentSighetean cercetat pentru comiterea mai multor furturi calificate, reţinut de poliţişti pentru 24 de ore
Articolul următorMaramureșeancă agresată de fostul soț