E sezonul rece iar pentru evitarea gripei medicii recomandă vaccinarea. În Maramureș a fost primită a doua tranșă de vaccin antigripal iar Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.

Medicii spun că vaccinul antigripal nu te ferește de viroze sau de o simplă răceală însă persoanele care se vaccinează nu vor lua gripă.

”Vreau să vă spun că și noi în Maramureș am primit am primit a doua tranșă de vaccin antigripal și vă sfătuiesc să vă vaccinați. Să nu aud povești că m-am vaccinat și totuși am răcit. Așa cum vă vaccinați împotriva hepatitei și nu veți face hepatită, așa și dacă vă vaccinați împotriva gripei nu veți face gripă. Asta nu înseamnă că nu veți face o rinofaringita, o faringită, o amigdalită, chiar și o pneumonie dar atenție, nu veți face cu siguranță gripă. Protejati-vă iar dacă apar semne de boală să mergeți la medic”, a spus Gheorghe Lascu, medic de familie.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai multe față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Articolul precedentCadavrul unei persoane a fost găsit astăzi în râul Iza
Articolul următorPrima informare INFO DAY pentru apelul III al Programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 a avut loc la Consiliul Județean