Festivalul Național Muzical „Lira”, ajuns la a IX-a ediție, se va desfășura în perioada 17-19 martie 2022, în premieră, la Sala Auditorium din incinta ATP Tech Center, în Baia Mare. 300 de tineri artiști își vor etala talentul muzical în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului, live și online, însumând peste 300 de momente artistice într-un maraton muzical de 3 zile, anunță reprezentanții Centrului Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media -organizatorul evenimentului. 

 

Programul artistic va cuprinde piese din repertoriul național și internațional, din sfera muzicii vocale. Evenimentul își propune descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le șansa de a-și face cunoscut talentul live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Ozana Barabancea, Ioan Man, Nora Deneș, Florian Mătăsaru, Anuța Iuga, Lucian Madiar, dar și Andrei Petruș – finalist în Selecția Națională Eurovision România 2022 – sunt cei 7 jurați care vor aprecia fiecare moment și vor stabili clasamentul final al competiției muzicale. Juriul va fi divizat în două comisii, în raport cu fiecare gen muzical.

„Traversăm o perioadă în care trebuie să fim uniți mai mult ca niciodată. Muzica unește inimi, sparge bariere și vindecă suflete. Ediția IX a Festivalului Lira este așteptată de sute de tineri talentați, dornici să se afirme. Ne dorim să le oferim, după o lungă așteptare, o experiență de neuitat și o ediție fără precedent, urcând pe o scenă superbă, într-o locație deosebită. Competiția de anul acesta a Festivalului Lira cu siguranță va contribui la formarea participanților ca viitori artiști ai României”, a transmis Andrei Coman, director artistic al Festivalului Muzical Lira.

Evenimentul va fi transmis, live-online, pe canalele media ale organizatorului principal. Mai multe informații pot fi solicitate la adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina web www.centrulculturalvirtual.ro

 

Centrul Cultural „Artist pentru Artă” își desfășoară activitatea de 10 ani, la nivel național, în scopul de a descoperi în tânăra generație și nu numai, noi valori ce au nevoie de susținere ca să evolueze și să devină noii reprezentanți ai segmentului cultural universal.

„Ne propunem să contribuim la crearea unei imagini de calitate a României, o imagine pe care o putem dezvolta în timp, pe un sistem corect de valori, ce inspiră încrederea că „succes” este un cuvânt care să ne definească și de care să fim mândri”, transmit organizatorii.

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentSondaj: De ce sunt îngrijorați românii? De război sau de scumpirea alimentelor?
Articolul următorTot mai mulți români apelează la credite online până la următorul salariu. Află de ce și ce se întâmplă pe piața creditelor online