Traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut semnificativ, deoarece mai mulţi cetăţeni români se întorc pentru a-şi petrece vacanţele în țară sau aleg să îşi facă vacanța în afara graniţelor ţării. Acest fapt a determinat, încă de la începutul verii, adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a graniței.

În această perioadă, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. S-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detașați lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale și din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora și, în funcție de valorile de trafic, sunt create fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.
De asemenea au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

 

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt și folosirea aplicaţiei on-line dinsponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.
Articolul precedentExpoziție prețioasă în Sighetu Marmației
Articolul următorDescoperă ”Zestrea satului Breb”