România a fost reprezentată la Jocurile Mondiale de VarăSpecial Olympicsdin Abu Dhabi (821 martie 2019) de o delegație de 50 de persoaneadulți și copii. Din această delegație au făcut parte și 4 tineri care provin din serviciile alternative dezvoltate de Hope and Homes for Children România în județul Maramureș. Cei 4 tineri – Susana Varga, Alina Moldovan, Daniel Tănase și Ionuț Negrea – au participat la probele de aruncarea suliței, 100 m viteză și ștafetă 4x100m, unde s-au descurcat excelent, câștigând medalii pentru delegația României.

Calificările au decis grupele în care fiecare dintre tineri a fost plasat și au oferit șanse egale (grupe cu performanțe similare) fiecărui competitor. Prima probă la care au participat tinerii, cea de aruncare a suliței, a adus și primele medalii: aur pentru Susana Varga, bronz pentru Alina Moldovan și aur pentru Daniel Tănase. Următoarea probă, cea de 100m viteză, a adus medalii și ea pentru tinerii din Baia Mare. Alina Moldovan a câștigat medalia de argint (a fost la 0,3 sec de medalia de aur, fiind un foto-finish) și Daniel Tănase a câștigat și el medalia de argint. Proba de 4x100m ștafetă a adus clasarea pe locul 7, concurând într-o grupă cu adversari puternici.

Tinerii au fost foarte mulțumiți de clasările obținute, care reflectă munca, antrenamentul și mai ales mobilizarea lor în tot acest timp. Au apreciat foarte mult competiția, iar motto-ul Special Olympics, Vreau sa câștig, dar dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea! a fost respectat de toți concurenții.

Este cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. (Informații furnizate de HHC România)

Articolul precedentUn consilier județean cere implicare pentru construirea podului de beton peste Tisa
Articolul următorZiua Porţilor Deschise la Jandarmeria Maramureş