Elevii care vor susține examenul de bacalaureat în anul școlar 2018-2019 vor putea participa la meditații gratuite la matematică. Acestea vor fi susținute de profesoarul Ioan Berci care își dorește să îi sprijine pe elevii care nu au posibilitatea să își plătească meditații în particular.

 

Acest proiect a fost implementat prima dată în anul școlar 2016-2017 iar rezultatele au fost benefice pentru elevi.

 

”Promovabilitatea la bacalaureat în ultimii ani în România este una scăzută și știm cu toții că una din probele complicate pentru absolvenții de clasa a XII-a este la matematică. Sunt foarte mulți elevi săraci fără posibilitatea de a plăti meditații în particular și atunci în anul școlar 2016 -2017 m-am gândit ca în sediul PNL din Sighet să organizăm meditații gratuite la matematică. Elevii care au participat în acel an la acele meditații gratuite, o dată pe săptămână câte 2 ore, au luat toți bacalaureatul la matematică. Am gândit să reiau acest proiect și în anul școlar 2018-2019 având în vedere că a fost un proiect de succes”, a explicat profesorul Ioan Berci.

 

Meditațiile la matematică vor avea loc în sediul PNL Sighetu Mamrației începând din luna noiembrie.

 

”Începând cu luna noiembrie m-am gândit să fac din nou acele meditații gratuite cu elevii de clasa a XII-a care dau bacalaureatul din matematică și doresc să participe la aceste meditații după un program pe care îl voi stabili probabil în fiecare sâmbătă și care va fi anunțat aici la sediul PNL Sighet”, a adăugat profesorul.

 

 Ioan Berci a mai precizat că aceste meditații vor fi intensificate înainte de examenul de bacalaureat.
Articolul precedentPNL: Se depun candidaturile pentru Primăria Baia Mare
Articolul următorLa finalul turului de campionat în liga a IV-a de fotbal, Avântul Bârsana este pe primul loc