A început competiția în cadrul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar a municipiilor reședință de județ. Și în municipiul Baia Mare se pot depune deja candidaturile, termenul limită fiind 15 noiembrie. PNL Baia Mare a declanșat competiția internă de desemnare a candidaților pentru alegerile locale din 2020, pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, iar candidatul va fi desemnat oficial pe 15 martie 2019.

Prin decizia Biroului Permanent Național a Partidului Național Liberal s-a declanșat procedura de desemnare a candidaților PNL la funcția de primar a municipiilor reședință de județ. În acest sens, până în data de 15 noiembrie, persoanele care doresc să își depună candidatura pentru funcția de primar a municipiului Baia Mare vor avea posibilitatea să își înregistreze intenția de candidatură la secretariatul organizației municipale, alături de un program de guvernare locală și unul de câștigare a alegerilor.

”De asemenea, candidții vor trebui să depună și o declarație prin care se vor angaja să susțină candidatul care va fi desemnat. Un lucru extrem de important, din punctul meu de vedere, este acela că se manifesta o mare deschidere pentru ceea ce înseamnă atragerea în rândurile Partidului Național Liberal și a altor potențiali candidați, astfel încât dacă  personalități locale care sunt persoane cu notorietate și încredere consistentă la nivelul municipiului doresc să candideze pentru funcția de primar din partea Partidului Național Liberal, vor putea beneficia de această facilitate cu condiția angajării să se înscrie în Partidul Național LIberal. Procedura se va încheia în data de 15 noiembrie pentru ceea ce înseamnă depunerea intențiilor de candidatură, urmând ca cei care și-au manifestat intenția de a candida să intre într-o competiție internă astfel încât până la 15 martie 2019 să se poată desemna în urma unui sondaj de opinie – coordonat de la nivel național candidatul pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare –  raportat la nivelul de încredere, nivelul de notorietate și potențialul de creștere pe care îl are fiecare, raportat la profilul candidatului care se pliază pe așteptările cetățenilor municipiului Baia Mare”, a declarat președintele PNL Baia Mare, Călin Bota.

Din cele afirmate, Cristian Niculescu-Țâgârlaș – consilier local PNL în cadrul Consiliului Local Baia Mare – nu va candida pentru funcția de primar al municipiului. Spune că are alte planuri politice și cel mai probabil va candida la alegerile parlamentare.

”Informația pe care vreau să o transmit și pe care eu am menționat-o deja în Biroul Politic Local este că nu mă înscriu în această competiție, nu doresc să particip în competiția internă pentru poziția de candidat la postul de primar al municipiului Baia Mare”, a subliniat consilierul local PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

PNL Baia Mare are, în prezent, aproximativ 670 de membri.

Articolul precedentCâțiva elevi și cadre didactice din Sighetu Marmației au adus un omagiu familiei Mihalyi de Apșa printr-o serie de activități pe care le-au organizat
Articolul următorMeditații gratuite la matematică pentru elevii din Sighetu Marmației