Casele tradiționale de lemn din cadrul muzeului de pe dealul Dobăieș din Sighetu Marmației sunt vizitate anual de zeci de mii de persoane. Vizita la Muzeul Satului reprezintă o ocazie bună  pentru turiști de a vedea cum este viața în satele tradiționale maramureșene.

Peste 30 000 de turiști au vizitat anul trecut muzeul satului din Sighetu Marmației. Anul acesta reprezentanții instituției se așteaptă la și mai mulți vizitatori.

”Anul trecut am avut în jur de 30 000 de vizitatori plătitori pentru că pe lângă cei care plătesc mai sunt și grupuri speciale care vin aici cu spectacole și ei au intrare gratuită. După numărul vizitatorilor din această perioadă, abia acum a început sezonul de vizite mai intense,  cred că anul acesta vor fi mai mulți decât anul trecut”, a spus Grigore Hotico, muzeograf.

Muzeul cuprinde peste 30  de case, dar și alte construcții care se regăseau în gospodăriile maramureșenilor și prezintă satul tadițional.

”Pot să viziteze în primul rând ansamblul ăsta de construcții, este practic un sat tradițional, cu construcții originale, absolut toate sunt originale restaurate, începând cu biserica care este din 1617, Casa Tivadar din 1611. Sunt construcții foarte vechi, sunt peste 150 de construcții, asta include și porțile, fântâni”, a adăugat muzeograful.

”Venim din târgu Mureș, este prima dată când ajungem la muzeu. Este foarte frumos, astfel de construcții sunt mai rare acum în sate. Ne-am interesat ce putem vizita în zonă dar cu siguranță merită drumul până aici”, a spus un turist.

Articolul precedentReprezentanții administrației sighetene, nemulțumiți de firma care reabilitează cea mai circulată stradă din oraș
Articolul următorSculptorul sighetean Ioan Bledea pregătește o lucrare dedicată Centenarului Marii Uniri