Sculptorul sighetean Ioan Bledea pregătește o lucrare dedicată Centenarului Marii Uniri. Sculptura va fi realizată din lemn de castan și va avea tematică istorică. Ioan Bledea spune că realizează această creație din proprie inițiativă pentru că își dorește să fie făcută în Sighet o lucrare importantă în anul Centenarului.

”Lucrez la o sculptură dedicată Centenarului Marii Uniri, eu sper să fie frumos, să lăsăm ceva după noi, un simbol care să arate că nu am uitat de Marea Unire. E o lucrare complicată”, a spus sculptorul Ioan Bledea.

Timp de câteva zile sigheteanul și-a pregătit lemnul pe care îl va folosi iar apoi a început să sculpteze. Bledea nu dorește să dezvăluie deocamdată unde va fi expusă această lucrare, însă spune că va fi pusă într-un loc în care să fie apreciată, și nu neglijată.

 

După ce lucrarea va fi gata, Ioan Bledea a precizat că lemnul va fi tratat pentru a rezista în timp. Sculptorul a mai  mărturisit că își propune să facă mai multe lucrări anul acesta, însă vrea deocamdată să termine aceste creații cu temă istorică.
Sculptorul sighetean Ioan Bledea se poate mândri cu peste 1000 de lucrări realizate, multe dintre ele fiind expuse la muzee din țară și din străinătate. Acesta a căștigat numeroase premii și a avut zeci de expoziții naționale și internaționale.
Articolul precedentMuzeul Satului din Sighet, pregătit pentru întâmpinarea vizitatorilor
Articolul următorProiect implementat cu succes la Liceul Tehnologic Marmația din Sighet