În luna iulie a anului trecut Liceul Tehnologic Marmația din Sighet a câștigat un proiect cu o finanțare de 20.000 de euro.   Este vorba despre  proiectul „Acces către succes” din cadrul competiției Idei din Ţara lui Andrei. Cu această finanțare s-a dorit dotarea unui spațiu multifuncțional  în cadrul unității de învățământ. Vara aceasta s-au cules roadele acestui proiect și a avut loc inaugurarea oficială a spațiului multifuncțional de la unitatea de învățământ.

În urma acestui proiect Liceul Tehnologic Marmația a modernizat şi dotat un spaţiu multifuncţional pentru derularea de activităţi şcolare şi extraşcolare.

”Aș vrea să spun că acest proiect a fost coordonat nu de către noi ci de către cineva de sus pentru că de la începutul proiectului am trecut peste toate probleme și situațiile mai mult sau mai puțin prevăzute. Inițial pe proiect am prevăzut la prețurile de atunci și la ofertele de preț pe care le-am avut achiziționarea următoarelor bunuri. În timpul gestionării proiectului prin economiile pe care le-am făcut datorită achizițiilor concurenței loiale de care am beneficiat am reușit să achiziționăm și câteva bunuri suplimentare din același buget”, a explicat Claudia Mintău, coordonator proiect.

”Sunt mândră de colegii mei, sunt mândră de Liceul Tehnologic Marmația dar mai ales sunt mândră de elevii Liceului Tehnologic Marmația pentru că se mândresc cu noi. Au cu ce, pentru că au cadre didactice exemplare, au colegi exemplari și avem din ce în ce mai frumos mediu educațional în care ne desfășurăm activitatea. Este al doilea proiect de acest gen, în școala noastră se creează precedente frumoase și eu zic că suntem un punct reper pentru alte școli din comunitatea locală și nu numai. Să știți că am fost coptați și de alte școli, am fost întrebați cum reușim să ne mobilizăm. Asta înseamnă dăruire, asta înseamnă să pui deoparte orgoliul personal și să alegi să faci ceva pentru semenii tăi”, a adăugat Adriana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația.

Odată implementat acest proiect cadrele didactice speră ca șansele de reușită școlară și profesională să fie mai mari și să scadă absenteismul și rata abandonului școlar.

Articolul precedentSculptorul sighetean Ioan Bledea pregătește o lucrare dedicată Centenarului Marii Uniri
Articolul următorO casă de lemn din Dragomireşti a ars rezultând două victime