Orașe poluate, păduri defrișate, proiecte pe hârtie…o adevarată nebunie! Vrem sa oprim defrișările dar nu luăm măsuri și rămânem spectatori la cum ne este furată sănătatea și amanetată libertatea. Indiferent de guvernele din ultimii 30 de ani, șmecherii și rechinii imobiliari au reușit să facă rost de titluri litigioase pentru a pune mâna pe pădurile statului!

Cetățenii au semnalat nereguli, au făcut notificări însă cei cu imunitate au continuat să construiască în păduri, pe spații verzi și în livezi. Vrem o schimbare dar nu punem degetul pe rană să oprim hemoragia. Dacă Bucureștiul e amanetat cum să nu te gândești că-n țară e și mai mare nesimțirea. O junglă fără stăpân. Mai marii protejați de timpuri ca domnul antreprenor Țiriac, au putut cumpăra oricând de la domnul stat pe te miri ce sume de nimica, păduri, terenuri pentru afaceri personale.

În Stejari domnul Țiriac a tăiat câtă pădure a vrut, a construit după bunul plac și nimeni nu l-a întrebat dacă doar a defrișat sau a și plantat? Și dacă da, unde-i pădurea plantată de Țiriac? Evident nu tot în capitală, ca am fi aflat! Țipăm că trăim în poluare și ne sunt furați ani buni din viață dar nu ne legăm de oameni cu “nume” că-i doar zgomot, e degeaba! Aici a fost tăiată o pădure pentru a se construi un cartier pentru cei cu dare de mâna… Țipăm că stăm bară la bară pe DN1 și nu numai. Cercetăm și aflăm că sunt proiecte de metrou și cale ferată pentru Gara de Nord și Otopeni (1 mai-Otopeni) proiecte blocate în instanță. De ce? De cine?

De domnul Țiriac în poză patriot cu rădăcini ascunse, pe motiv că patinoarul și terenul pe care îl administrează sunt în apropierea căii ferate. Și așa domnul Țiriac cere despăgubiri de la stat că dacă tot are vacă de muls de ce să nu mulgă.

Eu ca o biată jurnalistă mă întreb…pana când? Și de ce? Din câte am aflat domnul Țiriac a tot fost asistat de stat…tot ce a cerut s-a și făcut. Dar domnul Țiriac, ce a făcut pentru stat? A returnat ceva la schimb? Afacerile domnului sunt pe off-shore-uri prin țări străine, nu plătește nici un leu pe taxe și impozite, banii îi ține în conturi în Panama și te mai miri pe unde, dar pozează în român iubitor de țară și de popor. Păi un antreprenor român nu-și ține banii în țară? Și-i ascunde pe afară?

Domnul nu s-a îmbogățit nici în SUA, nici în Monaco, a făcut și face bani aici în țară, în această Românie furată și amanetată! Dar pană când? Cineva va lua măsuri? Când stați bară la bară pe DN1, nu uitați să admirați colecția de mașini străine ale domnului Țiriac.

Terenurile domnului Țiriac să nu credeți că sunt moștenire (de la mama, de la tata) sunt luate de la domnul stat pe 2 lei. Pentru că poate și cineva îl duce în spate. E rușinos că iei cu două mâini și duci în țări străine iar statului român nu dai înapoi nimic!

Nu ai plantat, nu ai ajutat la proiecte de infrastructură, linii ferate, sau metrou. Nu ne-ar mira să îl vedem zburând cu drona peste noi! Că se poate și nimeni nu îl întreabă de unde-s banii? Ai cui sunt? Antreprenor de milioane de vorbe … doar atât!

Articolul precedentMinistrul Sănătăţii afirmă că în cel mult zece zile vor fi distribuite 35.000 de doze de vaccin antigripal
Articolul următorVictor Costache, ministrul sănătății și Horațiu Moldovan, secretar de stat, continuă să lucreze ca medici la două spitale private și după ce au ajuns în funcții de demnitate publică