Papa Francisc a sărutat pe obraz o călugăriță, după ce aceasta i-a promis să nu îl muşte.

Papa Francisc, care luna trecută a plesnit o femeie peste mâini pentru a se elibera din strânsoarea acesteia, a avut o reacţie mai blajină miercuri când o călugăriţă i-a cerut un sărut. Suveranul Pontif a răspuns da, deşi abia după ce aceasta i-a promis să nu îl muşte, relatează Reuters.

Schimbul de replici a avut loc la începutul audienţei generale pe care papa Francisc o acordă săptămânal la Vatican. În timp ce păşea în sala în care îl aşteptau mii de oameni, o călugăriţă entuziasmată l-a întrebat pe papă dacă vrea să o sărute, strigând în italiană ‘Bacio Papa!’ (Un sărut, papa!).

Francisc i-a răspuns: ‘Oh, (dar) tu muşti!’, stârnind râsul celor din jur, adăugând apoi în glumă: ‘Stai liniştită! Îţi voi da un sărut, dar stai calmă. Să nu muşti!’.

Călugăriţa i-a promis că nu îl va muşca, spunând ‘Si’ (da). Papa Francisc a sărutat-o apoi pe obrazul drept. Ca reacţie, călugăriţa a început să sară şi să strige: ‘Grazie, Papa’ (Mulţumesc, papa), transmite Agerpres.

În ajunul Anului Nou, Papa Francisc, 83 de ani, a reacţionat cu iritare la o strângere de mână prea energică în timpul unei băi de mulţime în Piaţa Sfântul Petru. După ce a îmbrăţişat numeroşi copii strânşi în faţa Ieslei de Crăciun în imensa piaţă, în momentul în care voia să pornească în altă direcţie, mâna papei a fost prinsă de o femeie cu trăsături asiatice care îl aştepta cu mâinile încrucişate într-o postură de fervoare. Vrând să-l atragă spre ea, aceasta a fost cât pe ce să-l facă să cadă.

În timp ce necunoscuta îi striga cuvinte greu de auzit, strângându-i foarte tare mâna dreaptă, Francisc iritat, cu chipul îndurerat şi împurpurat, a reuşit să se extragă din strânsoarea acesteia dând mai multe lovituri uşoare cu mâna stângă rămasă liberă pe braţul femeii.

El şi-a cerut ulterior scuze, afirmând că ‘şi-a pierdut răbdarea’ în faţa unei credincioase prea grăbite.

‘De atâtea ori ne pierdem răbdarea. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru prostul exemplu pe care l-am dat ieri’, a declarat şeful Bisericii catolice de la o fereastră a Palatului apostolic din Piaţa Sf. Petru.

 
Articolul precedentMaramureșeancă agresată de fostul soț
Articolul următorRomânii, campioni la diminuarea ponderii alocate transportului